BIH

Ispaljeno 10 protivgradnih raketa na području Doboja, Dervente i Gradačca

Danas puna pripravnost

Srna

3.8.2014


Protivgradna preventiva Republike Srpske ispalila je danas 10 protivgradnih raketa na području Doboja, Dervente i Gradačca.

Na teritoriji Doboja ispaljene su četiri rakete, na području Dervente jedna i pet raketa na području Gradačca, saopšteno je iz Protivgradne preventive.

Zbog nestabilne vremenske situacije, sistem protivgradne zaštite je bio u punoj pripravnosti danas od 14.00 do 19.20 na teritoriji distrikta Brčko, gradova Banja Luka, Doboj i opština Prnjavor, Derventa, Bosanski Brod, Pelagićevo, Šamac, Petrovo, Modriča, Donji Žabar, Gradačac, Vukosavlje, Ugljevik, Lopare i Zvornik.

U periodu pune pripravnosti intenzivno je praćeno više desetina grmljavinskih procesa, koji su uglavnom generisani tokom popodnevnih sati na cijeloj branjenoj teritoriji, osim krajnjeg sjeverozapada.

"Strijelci su često prijavljivali pojave pljuskova sa grmljavinom i jakim udarima vjetra, a sugradica u pljusku je prijavljena na teritoriji opština Modriča, Derventa, Gradačac i Zvornik", dodaje se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.