BIH

Zvaničnici EUFOR-a i NATO-a posjetili Maglaj i Doboj

Područja koja su pogođena poplavama

Fena

7.8.2014

 

Komandant EUFOR-a, komandant NATO Štaba u Sarajevu i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH danas su zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH posjetili područja pogođena poplavama u okolini Maglaja i Doboja.

General-major Dieter Heidecker, komandant EUFOR-a, brigadni general Christopher Petty, komandant NATO Štaba u Sarajevu, general-pukovnik Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, su se sastali s komandantom i osobljem Logističke baze OSBiH u Doboju, gdje su dobili više informacija o pomoći koju su OSBiH pružale tokom poplava.

Nakon toga su se sastali s načelnikom Opštine Doboj, s kojim su razgovarali o aktivnostima na sanaciji nakon poplava i saznali više o njihovim posljedicama s kojim se lokalne zajednice još uvijek nose.

Načelnik Opštine je pohvalio rad OSBiH i saradnju između civilnih i vojnih vlasti. Prije obilaska Doma zdravlja u Doboju delegacija je također posjetila i lokalnu javnu kuhinju u kojoj se hrane stanovnici pogođeni poplavama.

U popodnevnim satima delegacija je otputovala u Maglaj kako bi posjetili jednu od osnovnih škola i sportsku dvoranu "Pobjeda", gdje su s lokalnim stanovnicima razgovarali o njihovim ličnim iskustvima tokom poplava, kao i trenutnoj situaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.