BIH

Željezničari FBiH osposobili prugu na dionici Maglaj-Zenica

Radovi na sanaciji se nastavljaju

Onasa

8.8.2014

 

 


Željezničari Federacije BiH uspjeli su osposobiti prugu na dionici Maglaj-Zenica i na taj način, u rekordnom roku, uspostavili teretni željeznički saobraćaj koji se iz mjere opreza odvija laganom vožnjom, saopćeno je iz JP Željeznice FBiH.
        
Postrojenja kontaktne mreže su u funkciji, ali zbog radova na lokalitetu Bistrica vozovi na relaciji Zavidovići-Žepče trenutno saobraćaju dizel vučom.
        
I dalje je teška situacija u Poslovnom području Tuzla, gdje je zbog oštećenja trupa pruge na relaciji Brčko-Srebrenik-Bosanska Poljana zatvoren željeznički saobraćaj.
        
Radovi na sanaciji intenzivno se nastavljaju.
        
Kako bi se sanirala šteta uzrokovana vremenskim nepogodama u naseljima Nemila, Topčić polje i Žepče, otvoreni su privremeni putni prelazi u nivou sa željezničkom prugom.
        
- Zahvaljujuću upornom radu željezničara na uspostavljanju saobraćaja omogućeno je podmirenje svih privrednih subjekata koji zavise od Željeznica FBiH - kaže se u saopćenju.
        
Neometano i bez ograničenja odvija se željeznički saobraćaj u mostarskom, sarajevskom kao i bihaćkom području.
        
S ciljem ublažavanja posljedica i dalje se ostvaruje uspješna saradnja sa privrednim subjektima, predstavnicima lokalnih zajednica, kao i Civilnom zaštitom, navodi se.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.