BIH

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se tri sata

Saznajte kakvo je stanje na ostalim putevima

Fena

10.8.2014


Na magistralnom putu M-14.1 Lončari-Brčko (u mjestu Krepšić), zbog poplave i oštećenja kolovoza, obustavljen je saobraćaj, tako da su vozila preusmjerena na regionalni put R-460 Brčko-Cerik.

Zbog klizišta, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Jajce-Crna Rijeka (Lučina).

Zbog održavanja brdske auto-trke „Vlasenica 2014“, danas od 10.30 do 14.00 sati bit će obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak (od izlaza iz Vlasenice do motela Igrišta, u dužini od 7.100 m). Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac.

Ovih dana posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani gdje se trenutno na izlazu iz BiH čeka duže od tri sata, a na graničnom prijelazu Prisika jedan sat u oba smjera. Na graničnom prijelazu Crveni Grm na izlazu iz BiH čeka se 40 minuta.

Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška čeka se u intervalima do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.