BIH

Hrenovica obećao isplatiti poticaje do kraja mjeseca

Udruženje poljoprivrednika FBiH očekuje ispunjenje

J. G.

10.8.2014


Emir Hrenovica, ministar privrede u Kantonu Sarajevo, posjetio je nedavno Zemljoradničku zadrugu u Tarčinu te poljoprivrednicima obećao da će im do kraja mjeseca isplatiti poticaje. Hrenovica je tom prilikom ukazao i na problem enormnog broja udruženja i organizacija koji postoje samo da uzimaju novac od poticaja iako se uopće ne bave poljoprivredom.

- Oni se bave poljoprivredom u ime nekih ljudi i za 50 KM dođu pred vlade da protestiraju. Pravi poljoprivrednici nemaju kad da se bave politikom i "lopovlucima" - kazao je Hrenovica.

Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH, komentirao je jučer izjavu ministra Hrenovice te ga pohvalio, ali i kritizirao.

- Za svaku je pohvalu dato obećanje o isplati poticaja. No, nije sva poljoprivreda u Zadruzi "Tarčin" niti u bilo kojoj drugoj zadruzi nego na terenu - kaže Bićo.

Ispred Udruženja poljoprivrednika FBiH apeliraju da se ukinu poticaji za kojekakve projekte udruženjima te da sav novac preusmjere u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se sanirale štete od poplava te kako bi poljoprivrednici preživjeli kriznu godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.