BIH

Obespravljeni radnici traže odgovornost krivaca

Najavljeni protesti i pred Vladom TK-a

M. Ah

13.8.2014



Obespravljeni radnici ugašenih firmi iz Tuzlanskog kantona, organiziranih kroz Sindikat "Solidarnost", danas su pred zgradom Kantonalnog suda i tužilaštva u Tuzli održalo mirne proteste.

Kao i svake srijede u devet sati su se radnici okupili u znak revolta zbog sporosti rada Tužilaštva u rješavanju predmeta kriminalne privatizacije firmi, ali ovaj put i zbog nerada "ekspertne" Vlade Tuzlanskog kantona.

 

 

- Ova nova Vlada TK-a za pet mjeseci nije ništa uradila. Do jučer je današnji aktuelni ministar industrije, energetike i rudarstva Mulaga Fejzić govorio da je u bivšoj Čauševićevoj vladi bio opšti nerad i haos. A, sada taj isti ministar lobira da se ljudi ne učlanjuju u ovaj Sindikat "Solidarnost", jer je on sada protiv ovog sindikata, a kad je tek postao ministar bio je za prava radnika - izjavio je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata "Solidarnost".

 

obespravljeni radnici najavili su da od ponedjeljka, 18. augusta, kreću sa mirnim protestima ispred Vlade Tuzlanskog kantona, te će svaki dan protestirati sve dok Vlada Tuzlanskog kantona ne donese papir, crno na bijelo, da je stopostotni vlasnik Dite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.