BIH

Vlast u BiH mora biti kažnjena!

Održana Skupština Kongresa Bošnjaka svijeta u Sarajevu

A. Nu.

16.8.2014

Skupština Kongresa Bošnjaka svijeta (KBS) održana je danas u Sarajevu u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Skupštini KBS-a, odakle je bh. vlastima poslan apel da se više angažiraju na pomoći građanima ugroženim tokom poplava, prisustvovalo je više od 120 delegata, visokih zvanica i gostiju iz BiH, Australije, Austrije, Albanije, Finske, Kanade, Njemačke, Švedske, Švicarske, Amerike, Turske....

Džemail Hot, predsjednik Glavnog odbora KBS-a, naglasio je da se KBS ne bori za vlast jer nije politička organizacija, ali da „će biti korektiv vlasti koja nije ništa uradila da pomogne građanima koji su tokom poplava ostali bez krovova nad glavom, imovine, hrane“.

Ragib Čekić, predsjednik Nadzornog odbora KBS-a, iznio je podatak da je Islamska zajednica (IZ) u Njujorku prikupila 70.000 dolara za poplavljena područja. KBS-a je 64.000 dolara uplatila na račun IZBiH, dok su ostatak od 6.000 uručili direktno ugroženim licima.

- Zapanjio sam se kada sam vidio šta se dešavalo u TK, posebno u Sapni. Ljudi su bili smješteni u neku školu, imali su male zalihe hrane. Bili su ogorčeni, rekli su mi da im niko od vlasti nije pomogao. Ne čudi me takav odnos Vlade FBiH, jer oni nikada o našim ljudima nisu vodili računa. Ta vlast treba biti kažnjena. Mi smo te ljude izabrali, i snosimo dio krivice što imamo ovako loše stanje u državi. Vlast u BiH je neaktivna i potrebne su promjene - kazao je Čekić.

Kongres Bošnjaka svijeta je globalna bošnjačka organizacija osnovana 2011. u Sarajevu u prisustvu više od 200 delegata i visokih zvanica iz BiH i još 22 zemlje svijeta, radi ekonomskog i sveopćeg razvoja i napretka Bošnjaka na globalnom nivou, jačanja nacionalne svijesti, boljeg povezivanja i komunikacije bošnjačkih organizacija i institucija s odgovarajućim institucijama BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.