BIH

Kampanja „Idemo u školu“ za djecu romske nacionalne manjine

Cilj podizanje svijesti o važnosti upisivanja djece u osnovni obrazovni sistem

N.Sm.

19.8.2014


World Vision BiH u saradnji sa Centrom za podršku Roma „Romalen“ Kakanj i Udruženjem Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ Visoko organiziralo je kampanju „Idemo u školu“. Kampanja je provedena u Visokom i u Kaknju, a cilj kampanje je podizanje svijesti o važnosti upisivanja djece romske nacionalne manjine u osnovni obrazovni sistem.

 

Ovom prilikom za najmlađe je priređen zanimljiv zabavni program koji je održan ispred Osnovne škole „Kulin Ban“ u Visokom, a u sklopu programa su održane i „Igre bez granica“. Nakon druženja i igara, u Gradskom kinu Visoko odigrana je predstava „Priča o Ahmedu i Vesni“ u kojoj su učestvovala djeca romske nacionalne manjine iz Visokog i Kaknja, a sama predstava govori o važnosti i značaju obrazovanja i školovanja.

 

Kampanju „Idemo u školu“ podržali su Općina Kakanj, Općina Visoko, JU Dom kulture u Kaknju i Gradsko kino Visoko, organizator kampanje je World Vision BiH, a kampanja je realizirana u saradnji sa udruženjima „Romalen“ iz Kakanj i „Budi mi prijatelj“ iz Visokog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.