BIH

Isplatio mu se štrajk glađu: Muhedin Muhić dobio posao!

Predavat će u Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla

A. A.

29.8.2014

Muhedin Muhić iz Kladnja, diplomirani defektolog-surdoaudiolog, koji je zbog nezaposlenosti štrajkovao glađu ispred zgrade Vlade TK, u ponedjeljak bi trebao početi sa radom. Njegovo radno mjesto je u Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

-Zadovoljan sam privremenim dogovorom. Ovo je posao na godinu dana i nadam se da ću nakon toga dobiti stalno zaposlenje. Inače, predavat ću u Centru učenicima od petog do devetog razreda, a ovim činom sam dokazao da se invalidne osobe mukotrpno moraju boriti za prava koja ih po zakonu sleduju-izjavio je Muhić nakon sastanka u Vladi.

Inače, Muhić je bivši bh. reprezentativac u atletici koji devet godina bezuspješno traga za poslom u struci, a tokom jučerašnjeg štajka glađu podršku mu je pružilo desetak prosvjetnih radnika, koji su nezadovoljni Pravilnikom za prijem radnika u škole na području TK. Ohrabrivao ga je i Kristofer Bragdon (Christopher Bragdon), izvršni direktor nevladine organizacije ˝Bild˝, koji je naglasio da je Muhić pošten čovjek, koji se i pored vlastitih problema stavio na raspolaganje i došao u Doboj da pomogne sa čišćenjem nakon majskih poplava.

-Uspješno smo riješili njegov problem i Muhić će dobiti angažman u trajanju od godinu, a uz pomoć Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak nastojat i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK nastojat ćemo da se osobama sa sličnim, odnosno posebnim potrebama, omogući ravnopravnost na budućim konkursima-izjavio je Bahrija Umihanić, premijer Vlade TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.