BIH

Na Doljanima se na izlaz čeka sat, a na ulaz 20 minuta

Pojačan promet vozila prema jugu BiH

Fena

31.8.2014

Povoljni uvjeti za vožnju i umjeren do pojačan promet vozila prema jugu naše zemlje karakterišu saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Na magistralnom putu M-16 Jajce-Crna Rijeka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Ovih dana posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani gdje se trenutno na izlazu iz naše zemlje čeka do 1 sat a na ulazu u našu zemlju do 20 minuta, tako da se svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju granični prelazi Crveni Grm gdje je trenutno na izlazu iz BiH zadržavanje do 40 minuta, a na graničnim prijelazima Zvirići, Bijača i Orahovlje zadržavanja su znatno kraća.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.