BIH

Pomoć ugroženim kategorijama

Premijerka Cvijanović u Bijeljini

E. Musli

8.9.2014

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić boravili su danas u Bijeljini, gdje su sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarali o novčanoj pomoći i sanaciji šteta od poplava. Potom su premijerka i ministar u bijeljinskom Centru za kulturu uručili jednokratnu novčanu pomoć od po 8.000 KM za 184 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, iz Programa stambenog zbrinjavanja ovih kategorija. Nešto iza 11:00 sati časova premijerka je otvorila novu angio salu i koronarnu jedinicu bijeljinske Regionalne bolnice "Sveti vračevi", vrijednu oko 2,8 miliona maraka.

"Grad Bijeljina pretrpio je najveće štete u majskim poplavama, jer je poplavljeno 10.000 domaćinstava, a u 6.000 slučajeva je voda ušla u kuće i oni imaju pravo na novčane vaučere. Do sada je bilo oko 500 žalbi i mi ćemo sve njih razmotriti, kao i moguće dosadašnje zloupotrebe prilikom popisivanja štete," kazao je gradonačelnik Mićić nakon razgovora sa premijerkom Cvijanović o saniranju šteta od poplava i trajnoj zaštiti ugroženih područja.

"Razgovarali smo o značajnim temama koje ćemo zajednički rješavati na Upravnom odboru Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske. Jedan broj kuća je srušen i moramo iznaći mehanizam kako da ljudima riješimo te probleme. Što se tiče žalbi oko dodjele vaučera za odštetu, moramo da vidimo šta je u pitanju i kako da se propusti isprave, kao i da li je i kako je bilo moguće da neke porodice dobiju i dva vaučera," kazala je premijerka Cvijanović.


    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.