BIH

Mehmedović: Nazivanje studentskog doma po ratnom zločincu je nečuveno

Predsjednica Udruženja "Srebreničke majke"

Autor:A. Nu.

6.10.2014

Nazivanje studentskog doma po ratnom zločincu Radovanu Karadžiću na Palama je nečuveno, žrtve su po kozna koji put poražene, a porodice njihove ponižene, kazala je Hatidža Mehmedović, predsjednice Udruženja "Srebreničke majke".

- Dodik nikada ne bi bio predsjednik da nije bilo Bošnjaka, a sada pokreće incijative da studenstki dom nosi ime po ratnom zločincu kojem se sudi za zlodjela pred sudom u Hagu. Kada samo ga birali gledali smo u njemu čovjeka, ali on se stavio na stranu zlotvora, koljača, tako nam je pljunuo u lice, jer smo ga mi stavili na konja odsedlanog. Očito da njegovom licemjerju nema kraja, ovim samo sada dosipa ulje na ranu žrtvama za kojih očito u ovoj zemlji nema pravde - kazala je Mehmedović.

Dodaje da je zabrinjavajuće to što će studentski dom nositi ime po ratnom zločincu.

- Ti studenti će boraveći u tom domu veličati zlodjelo Karadžića. Žalosno je što svijet ponovo gleda na teror koji se i dalje provodi nad porodicama žrtvama. Neka je na sramotu svakom ko njeguje i ovo ali i ostala djela zločinaca. Mi porodice nemamo više šta izgubiti, ali ako ne bude pravde i pravednosti sigurno je da neće biti mira na Blakanu. Na žalost, mi nemamo državnika koji će zastupati sve narode BiH, oni samo gledaju svoje lične interese kroz politiku. Niko od njih ne brine za žrtve, porodice, šehide, invalide... Sada se veličaju ratni zločinci. To sigurno neće biti škola, obrazovna institucija, to je otrov da se okreću protiv svojih komšija, svih drugih i drugačijih. Ratni zločinci su im učitelji mladim generacijama, šta se tu može očekivati - ističe Mehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.