BIH

Kebo: Režiseri uvredljivog spota, zajedno s Bakirom Izetbegovićem, završit će u zatvoru

Internet

Redakcija

8.10.2014

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo oglasio se danas saopćenjem za javnost zbog, kako kaže, teških kleveta iznesenih u izbornom spotu SDA.

- Onima koji su me, prekšivši član 6 Zakona o kleveti, u spotu teško oklevetali, pored ostalog nazvali udbašem i promotorom politike ratnog zločinca Radovana Karadžića, imam poručiti sljedeće: Vi, režiseri ovog spota, okruženi Bakirom Izetbegovićim svjesni ste da ćete završiti u zatvoru nakon izbora. Ne zbog spota nego kriminala kojim ste pokrali građane ove zemlje - naveo je Kebo u saopćenju za javnost.

Također poručuje da nije on "taj koji je s Radovanom Karadžićem pregovarao, ni dogovarao ni dijelio ovu zemlju", prenosi Fena.

- Nisam ni taj koji, nakon izbora, namjerava nastaviti podjelu zemlje, zatvarajući Bošnjake u tor i sarajevski pašaluk, gdje će samo Vezir i njegovi imati, a ostali će gladovati. Ako me se plašite, jer mnogo toga znam i smijem reći, vjerujte da imate i razlog. Isto tako ako ste to za mene "znali“, zašto ste tako dugo skrivali istinu. Spot koji ste objavili, odnosno njegovi scenaristi završiće na sudu. To će, ujedno, biti uvod u veće sudske procese koji im slijede u postizbornoj pravnoj Bosni i Hercegovini - poručio je Kebo u saopćenju za javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.