BIH

Danas sjednica Vijeća ministara BiH

Na dnevnom redu Informacija o presudi u predmetu "Ališić i drugi protiv BiH

Onasa

6.11.2014

Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas u Sarajevu, a na dnevnom redu, između ostalog, bit će Nacrt sporazuma između Vlade Njemačke i Vijeća ministara BiH o grobovima žrtava rata, te Nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o vojnoj finansijskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Turske i Implementacionog protokola u vezi s finansijskom pomoći između ovih dvaju organa, saopćilo je Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu bit će i Nacrt odluke o ratifikaciji Dodatnog protokola uz Konvenciju Vijeća Evrope o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića po pitanju primjene biologije i medicine o zabrani kloniranja ljudskih bića, sačinjen u Parizu 12. januara 1998. godine, te predsjedavanje BiH Vijećem Evrope u periodu maj – novembar  2015. godine.

Informacija o presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Ališić i drugi protiv BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije", te davanje saglasnosti za imenovanje vojnog atašea Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH sa sjedištem u Sarajevu, također će biti na dnevnom redu sjednice.

Sjednica će biti održana u zgradi institucija BiH, sa početkom u 14.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.