BIH

Bihać pokazao najveću spremnost za evropski put

U organizaciji fonadacije "Konrad Adenauer"

F. VOJIĆ

15.11.2014

U organizaciji fonadacije "Konrad Adenauer" u sali hotela "Opal" u Bihaću, održan je jednodnevni seminar na temu "Evropa zajednički dom".

Ciljana grupa seminara bili su novinari i prosvjetni radnici, a prema riječima koordinatora Suada Mahmutovića, cilj seminara je promocija dijaloga i države Bosne i Hercegovine te jačanje svijesti o nužnosti evropskih integracija za našu zemlju.

bihac-1

Ovaj seminar kao i prethodna tri, imaju za cilj da naše društvo približe Evropi i društvenom duhu koji u trenutno vlada u evropskim zemljama. Mi nećemo izgubiti na vlastitom identitetu ulaskom u zajednički dom kojeg sačinjavaju članice EU-a – kazao je za "Avaz" Suad Mahmutović koordinator projekta za Bihać.

bihac

Zahvaljujući fonadaciji "Konrad Adenauer" i njenim aktivistima kojima je ovo već četvrti seminar ovakvog tipa, svijest o dijalogu i spremnost na suživot u različitosti se proteklih nekoliko godina znatno povećao, a grad Bihać i njegove institucije, kao i sami građani, pokazao je najveću spremnost za savremeni evropski sistem uređenja života koji se bazira slobodi i toleranciji drugačijih stavova i pogleda na život.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.