BIH

Zna li Bajramović da je Sorensen napustio BiH?

Predsjednik Konfederacije sindikata BiH i zamjenica Ranka Mišić

Onasa

18.11.2014

Predsjednik Konfederacije sindikata BiH Ismet Bajramović i zamjenica predsjednika Ranka Mišić pozvali su šefa Delegacije EU u BiH Petera Sorensena na razgovor o Sporazumu za rast i zapošljavanje u BiH, čiji je on pokretač.

U pozivu se konstatuje da Sporazum nudi dobre i loše politike, te da bi ove druge, njihovom eventualnom reformskom primjenom, uništile ionako obespravljene radnike u BiH i dale dodatni impuls značajnom dijelu poslovne zajednice da nastavi da krade radnike, entitete i državu.

"Sindikat je na ovim prostorima tradicionalno prepoznatljiv po zalaganju za razvoj, sveopšti progres i zapošljavanje, te nikada neće podržati nepravdu, socijalnu isključenost i uništavanje onog što je najkvalitetnije što BiH ima, a to je čovjek - radnik", saopšteno je danas iz Konfederacije sindikata BiH.

Bajramović i Mišić naglašavaju da je ovo presudan trenutak za razgovore, jer su pri kraju politički pregovori o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH.

Konfederaciju sindikata BiH čine Savez sindikata Republike Srpske, Savez samostalnih sindikata BiH i Sindikat Brčko distrikta.

Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen predstavio je u julu Sporazum za rast i zapošljavanje koji sadrži paket reformi na kojem su rad započeli učesnici Foruma za prosperitet i zapošljavanje, održanog krajem maja u Sarajevu.

Čitajući ovu vijest, ništa neobično osim činjenice da je Peter Sorensen, šef Delegacije EU u BiH napustio našu zemlju još prije nekih 20-tak dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.