BIH

Stabilne koalicije su preduslov za provođenje reformi

U organizaciji ACIPS-a održan okrugli sto

E.D.Š.

21.11.2014

U organizaciji Asocijacije Alumni Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS) u Sarajevu je danas održan okrugli sto. Razgovaralo se na temu „Uticaj potencijalnih koalicija na budućnost evropskih integracija u BiH nakon općih izbora u BiH“.  

- Formiranje stabilnih programskih koalicija koji imaju jasne sadržaje su preduslov da bi uopće BiH mogla raditi na provođenju konkretnih reformi i uvođenju novih politika. Reforma ekonomskog, političkog i socijalnog sistema jeste preduslov za napredovanje u evropske integracije. Evropska unija je vrlo striktna kada govorimo o reformama i ona neće popuštati samo zato što smo mi krizno područje i imamo političku nestabilnost – kazao je danas u obraćanju novinarima Saša Gavrić, iz Inicijative za monitoring evropskih integracija u BiH.

sasa-gavric

Gavrić : Jasni sadržaji 

Predsjednik Upravnog odbora ACIPS-a Adnan Huskić je konstatovao kako se BiH nalazi u stanju izostanka napretka već duži vremenski period.

- Zahvaljujući protestima iz februara proizvela se nova realnost, čak i za Evropsku uniju. Radi se o nekim adaptiranim ciljevima koje BiH treba da ispuni. U tom smislu ima razloga da se bude optimistično, posebno što se mora na državnom nivou raditi da bi se makar Briselu poslala neka pozitivna poruka – rekao je Huskić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.