BIH

Inspektori Porezne uprave FBIH zapečatili 196 objekata

U okviru kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću klađenjem

Onasa

24.11.2014

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH (FBiH) izdali su 244 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i zapečatili 196 objekata u okviru kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću klađenjem, te poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i kontrole zakonitosti poslovanja poreznih obaveznika, saopštila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

U periodu od 24. oktobra do 23. novembra izvršeno je ukupno 380 inspekcijskih nadzora.

Prilikom kontrola uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem, inspektori su ponovo zatekli opremu za priređivanje nedozvoljenih igara na sreću, takozvanih virtuelnih igara kao što su bingo, utrke pasa, "win", loto i slično.

Nakon otklanjanja nepravilnosti i izmještanja zapečaćene opreme za priređivanje zabranjenih igara na sreću u druge prostorije, uplatna mjesta kladionica su otpečaćena.

U toku kontrola zatečen je 21 neprijavljeni radnik.

Nepravilnosti koje su utvrđene u toku kontrola odnosile su se na nepoštivanje Zakona o fiskalnim sistemima, odnosno na neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, neizdavanje fiskalnih računa, organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, rad bez odobrenja nadležnog organa, te angažovanje neprijavljenih radnika.

Porezna uprava FBiH je inspekcijski nadzor planirala i izvršila na osnovu prijava građana o nezakonitosti poslovanja poreznih obveznika, baze podataka i obavještajno-istražnih saznanja Porezne uprave FBiH.

Porezna uprava FBiH i u narednom periodu nastaviće intenzivne kontrole poslovanja poreznih obaveznika

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.