BIH

U Vogošći svečano obilježen Dan državnosti BiH

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

E.M.

25.11.2014

Povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 71. gdišnjice zasjednja ZAVNOBiH-a danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća.

- Odluke ZAVNOBiH-a su i danas aktuelne jer one na najbolji način govore o kontinuitetu hiljadugdišnje tradicije o postojanju naše zemlje i čine kamen spoticanja onima koji bi je najradije rasparčali - istakao je Esad Piknjač, predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća.

Pored njega, o značaju Dana državnosti BiH govorio je i Edin Smajić, načelnik ove općine.

Delegacija općine Vogošća, boračkih udruženja i stranka koje participiraju u Općinskom vijeću na Spomen obilježju šehidma i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godne na "Trg branilaca" Vogošće i Spomen oblježju civlnim žrtvama minulg rata u "Parku logoraša" položile su cvijeće.

detalj-sa-polaganja-cvijeca

Foto: E. Muračević

Jučer je, istim povodom, u Kino Sali Javne ustanove KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti", u organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a, održana i svečana akademija na kojoj su nastupili hor Osnovne škole "Mirsad Prnjavorac" iz Vogošće i KUD "Kolo Bosansko" iz Sarajeva. Osnovci  Erna Menzilović, Faruk Alispahć, Amina Poričanin i Meliha Vrabac pročitali su svoje radove nagrađene na literarnom konkursu pod nazivom "Moja domovna BiH".

detalj-sa-sinosnje-svecane-akademije

Detalj sa sinoćnje svečane akademije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.