BIH

U BiH oblačno s kišom

U Bosni će po kotlinama biti magle

Autor:Fena

27.11.2014

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Drvar 7, Bjelašnica i Jajce 6, Kupres, Livno, Sanski Most i Stolac 3, Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Mostar, Sarajevo, Zenica i Čapljina 2, Goražde i Neum 1.

Temperature u 7 sati: Gradačac 0, Ivan sedlo 1, Bihać, Bjelašnica, Drvar i Tuzla 2, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 3, Goražde, Livno i Zenica 4, Kupres 5, Čapljina 8, Mostar i Stolac 9 i Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za jedan milibar je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Bosni po kotlinama će biti magle. Vjetar slab, u sjevernim područjima istočnog i sjeveroistočnog smjera, u ostatku zemlje južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na jugu do 15 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne.

Mada će temperature djelimično porasti, tmurno i prohladno vrijeme u većem dijelu dana loše će djelovati na raspoloženje stanovništva.

U urbanim sredinama mogući su problemi usljed osjetnijeg zagađenja zraka.

S približavanjem noći opšta slika će se poboljšati, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.