BIH

U BiH oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom

Više padavina se očekuje u Hercegovini

Fena

30.11.2014

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom u južnim i jugozapadnim djelovima. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bjelašnica 49, Ivan Sedlo 30, Gacko 24, Sokolac 19, Sarajevo 16, Nevesinje 14, Foča i Mostar 6, Višegrad 5, Neum i Rudo 4, Han Pijesak 2, Bihać, Livno i Srebrenica 1.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica i Gradačac 3 stepena,
Sokolac i Tuzla 4, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 5, Zenica 6, Bugojno 7, Ivan Sedlo i Sarajevo 8, Kupres 9, Livno 10, Trebinje 12, Mostar 13 i Neum 15 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugoistočnim područjima. U Bosni po kotlinama biti će magle ili niskih oblaka. Vjetar u sjevernim područjima slab istočnog smjera, u ostatku zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, tokom dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.