BIH

Proteklog vikenda u Žepi organizovano prvo poslijeratno veselje

Vjenčali se Alen i Emina

Autor:Eset MURAČEVIĆ

1.12.2014

Nezim Cocalić koji se iz izbjeglištva u rodnu Žepu vratio prije 14 godina ispunio je svoju želju, te je svadbeno veselje svog sina Alena, koji živi u vogošćanskom naselju Blagovac, umjesto u Vogošći, organizovao na jezeru Slap u Žepi.

Ovim činom bila je oduševljena i njegova snaha Emina Sandžić, Srebreničanka koja je godinama sa roditeljima živila u Americi.

Pedeset automobila sa oko 150 svatova proteklog vikenda krenulo je ka Žepi i u ovom kraju priredilo nezaboravno svadbeno veselje. Pjevalo se i igralo do zore uz živu svirku izvorne grupe "Sateliti". Najveseliji na svadbi bio je Admir Cocalić, mladoženjin amidžić, koji je bio zvjezda večeri. Nije ispuštao mikrofon iz ruku, tako da je na trenutke zasjenio i samu pjevačicu grupe "Sateliti".

Na meniju se našlo deset jagnjadi pečenih na ražnju, desetine kilograma suhomesnatih proizvoda, bureka i drugih pita, a posluživana je i pastrmka.

Svadbenom veselju pridružile su se i Nezimove komšije srpske nacionalnosti iz Rogatice, Han Pijeska, sa Borika...

- Presretan sam što sam dočekao trenutak da svadbeno veselje svog sina i snahe obavim u rodnoj Žepi - kazao je Nezim.

- Sve sam organizovao u saradnji sa svojom braćom Mesudom i Lutvom. Pozvali smo sve naše prijatelje, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Posebno mi je drago što su se svadbenom veselju priključile i moje komšije srpske nacionalnosti i što je ovaj, za mene vrlo značajan dan, protekao bez ikakvog incidenta - dodao je Cocalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.