BIH

Premijer Vlade Hrvatske posjetio Općinu Žepče

Interesovao se za stanje školske zgrade u Žepču

R.Ag.

1.12.2014

U sklopu službene posjete Bosni i Hercegovini  predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je večeras Općinu Žepče.

Tokom  posjete obavio je razgovore sa načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom ( HDZ BiH ) i predsjedavajućim Općinskog vijeća Žepče Muhamedom Jusufovićem ( SDA ).

premijer-obisao-osnovnu-skolu-u-zepcu

Foto: Avaz (Premijer obišao osnovnu školu u Žepču)

Domaćini su kroz razgovor upoznali premijera Milanovića o svim važnim detaljima vezanim za Općinu Žepče naglasivši kako je Općina Žepče primjer funkcionalne lokalne zajednice gdje sva tri konstituivna naroda nastoje stvoriti jednu zdravu i sigurnu sredinu za življenje.

o-stanju-skolske-zgarde-upoznao-ga-direktor-boris-sovic

Foto: Avaz (Milanovića o stanju školske zgrade upoznao Sović)

Ovom prilikom čelni ljudi Općine Žepče zahvalili su se Vladi Hrvatske na svim dosadašnjim sredstvima pomoći naglasivši kako je rješavanje kapitalnih projekata u dogovoru sa lokalnim zajednicama pravi primjer kvalitetnog ulaganja.

Iako to  na sastanku  premijer Hrvatske nije potvrdio, Vlada Hrvatske ima u planu  ove godine  finansiranje nadgradnje školske zgrade u Žepču u iznosu od 125.000 KM odnosno 500.000 kuna. Da su sredstva  za ove svrhe vjerovatno spremna, u prilog tome govori činjenica da je tokom posjete premijer Milanović  obišao zgradu Osnovne škole u Žepču interesujući se o stanju u kojem se školska zgrada nalazi.

Također tokom razgovora dotaknuta je i tema pomoći Vlade Hrvatske za nastradale u majskim nepogodama i obnovi infrastrukture koju su poplave i klizišta uništile.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.