BIH

SIPA saslušava Fadila Šehića, izvršnog direktora “Unsko-sanskih šuma”

U nastavku akcije "Koverta"

M. Aš.

5.12.2014

Iz izvora bliskih SIPA, “Avaz” saznaje da je u toku saslušanje Fadila Šehića, izvršnog direktora u Šumsko-privrednom društvu "Unsko-sanske šume"
 

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Koverta", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su
 pretresli dva objekta na području Bihaća u vlasništvu F.Š.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbi Kantonalnog suda Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu u toku je saslušanje osobe inicijala F.Š. u svojstvu osumnjičene zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 342. KZ FBiH "Organizirani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380.

KZ FBiH "Primanje dara i drugih oblika koristi" i krivičnim djelom iz člana 383. KZ FBiH "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" .

Podsjećamo, akcija "Koverta", u okviru koje su do sada slobode lišene četiri osobe zbog organiziranog kriminala i koruptivnih krivičnih djela i jedna osoba zbog ometanja rada prаvosuđa,  započeta je 9.6.2014. godine.
 
Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.