Neopoziva ostavka predsjednika Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica

Rožajac prepustio palicu Čabriću

V. B.
18.12.2014 15:27

Nakon što je predsjednik Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica, prim. dr. Sead Rožajac (SDP) iz Tešnja, podnio neopozivu ostavku, Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je i prihvatila njegovu ostavku i za vršioca dužnosti imenovala prim. dr. Emira Čabrića, direktora Poliklinike sa dnevnom bolnicom Doboj Jug.

- Drago mi je ako je Čabrić imenovan, jer to je moj prijatelj i dokazan u struci. Nadam se da će takav biti i na čelu UOKBZ-a, jer ja više nisam bio u mogućnosti normalno obavlajti taj posao. Jednostavno, procijenio sam da nije dobra atmosfera unutar UO, da aktuelni sasatav ne radi u interesu građana, bolnice i Kantona- ističe Rožajac, koji dodaje da je ostavku podnio i zbog toga što, u nekim situacijama, nije imao ni dovoljnu podršku Vlade ZDK.

- Ostavku sam svakako mislio podnijeti kada se formira nova Vlada, ali, eto, nisam mogao dočekati. Nova vlast treba da postavi svoje ljude i preuzme odgovornost- smatra Rožajac.

Član UO Bruno Bojić iz Kaknja ističe da nikakvih drugih promjena nije bilo, ali da se on, lično, ograđuje od bilo kakvih istupa menadžmenta i članova UO KBZ-a.

- Znam da će večeras gostovati u „Zabranjenom forumu“ Televizije Pink, i ja se, ne zanjući ni šta će ko govoriti, unaprijed ograđujem od izjava svih učesnika. Odgovaram samo za lične izjave i postupke u kojima sam sudjelovao- kaže Bojić.

 

NA VRH