BIH

Bosnalijek donirao 32.000 KM za pokriće godišnjih troškova SOS porodice

Prijatelj SOS Dječijih sela BiH već 13 godina

B.P.

22.1.2015

Potpisivanjem Ugovora o donaciji u vrijednosti od 32.000,00 KM između Bosnalijeka i SOS Dječijih sela BiH nastavljeno je dugogodišnje prijateljstvo, kojim se osigurava pokriće godišnjih troškova hrane, odjeće, obuće, školskog materijala i higijenskih proizvoda za SOS porodicu sa sedam djevojčica i dječaka. 

Nedim Uzunović direktor Društva i Amir Omanović, direktor SOS Dječijih sela BiH su potpisali Ugovor o donaciji za 2015. godinu, ali Bosnalijek već 13 godina uzastopno osigurava najkvalitetniju brigu o djeci koja žive u SOS porodici mame Fikrete. 

- Veoma sam ponosan što je Bosnalijek dugogodišnji prijatelj, partner SOS dječijem selu i podrška porodici Janje, i što na ovaj način pokazuje svoj senzibiltet i odgovornost za razvoj šire zajednice u kojoj živi i djeluje. Bosnalijek je u 2014. godini ostvario rekordnu dobit u poslovanju, ukupan prihod od prodaje iznosi 120 miliona KM, što predstavlja rast od 21 posto u odnosu na prošlu godinu. Radujemo se što smo u mogućnosti podijeliti naš uspjeh sa osobama, institucijama i organizacijama kojima je podrška zaista potrebna. Samim tim, naš uspjeh vrijedi puno više. Djeca su naše najveće blago, naša budućnost. Ulaganje u zdrav i bezbrižan život naše djece je ujedno ulaganje u razvoj našeg društva. Njihov uspjeh je i naš uspjeh -  rekao je Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka. 

 - Budući da SOS Dječija sela BiH obezbjeđuju dugoročnu podršku djeci bez roditeljskog staranja sve do njihovog potpunog osamostaljenja, prijateljstvo poput ovog sa Bosnalijekom nam je posebno dragocjeno i omogućilo je da osiguramo najbolju brigu o djeci. Svaki roditelj zna šta je sve u materijalnom smislu neophodno obezbjediti djetetu kroz život, a mi želimo djeci pružiti tu neophodnu sigurnost i ljubav porodice. Naš porodični model brige podrazumijeva kontinuiranu i dugoročnu podršku djeci, a prijatelji kao Bosnalijek nam omogućavaju da upravo na najkvaliteniji način ispunimo našu misiju. U ovih 13 godina smo zajedno proslavljali rođendane djece, ispratili mature, upisivanja na fakultete, radovali se i zasnivanju vlastite porodice... Nama je Bosnalijek davno prestao biti donator, nama je Bosnalijek dio porodice - istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.    

Zahvaljujući podršci Bosnalijeka tokom 13 godina prijateljstva, omogućeno je sretno i bezbrižno djetinjstvo za četrnaestero djece koja su odrastala u SOS porodici mame Fikrete, ali i uspješno osamostaljivanje mladih ljudi.

Bosnalijek je pored pokrića godišnjih troškova porodice osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, uposlenici i članovi Uprave društva su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.   

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.