BIH

Protesti pred Termoelektranom Kakanj

Mještani Mjesne zajednice Bistrani kod Kaknja negoduju

A.Salihbegović.

2.2.2015

Mještani Mjesne zajednice Bistrani kod Kaknja tačno pet do dvanaest započeli su proteste pred Termoelektranom Kakanj, a zbog, kako su kazali, nevjerovatnog nepotizma koji vlada u TE Kakanj i koju provodi direktor ove firme Hasan Čaušević.

Halid Bećirović, predsjednik MZ Bistrani i prosvjetni radnik, ističe da mještani ove MZ kojima je itekako potreban posao a ne mogu ga dobiti od rođaka i svastika direktora Čauševića, žele mirnim okupljanjem pokazati svoje nezadovoljstvo, ali i razotkriti Čauševića.

- Čaušević prima svoje rođake, mladog bravara iz Zenice, dok mi u našoj mjesnoj zajednici imamo bravara koji je završio prije 13 godina, ali nema posla, te je na birou, a ima ih sedmero u domaćinstvu kaže  Bećirović.

Prema njegovim riječima, direktor Čaušević je zaposlio svu svoju rodbinu u firmu kojom rukovodi počevši od supruge, svastike, sina od šure i više se i ne zna broj rođačkih upošljavanja.

- Iz ove Mjesne zajednice posljednji radnik je zaposlen u ovu firmu prije 20 godina. Mnogi kvalifikovani ljudi ne rade, a dovode se neki iz Zenice. Imamo u našoj MZ i jednog variooca koji nema posla već godinama a njega i njegovu porodicu izdržavaju njegovi bolesni roditelji. Ali nije on prioritet već rođaci.

Pa gdje to ima kaže  Bećirović.

 Skup  je uredno prijavljen nadležnoj policiji i prošao je bez ijednog incidenta .Pred kapijom TE Kakanj nalazilo se dosta ploicajaca iz PS Kakanj koji su bili na visini zadatka.

Pokušali smo čuti i drugi stranu ove priče ali je to uspjelo samo ekipi BHT1 i Amiru Đidiću, ostali novinari nisu dobro došli u ovaj elektroenergetski gigant.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.