BIH

Susreti učitelja "Aida Korjenić"

U sklopu ovogodišnje manifestacije “Vogošćanski dani”

Es. M.

12.6.2015

U sklopu ovogodišnje manifestacije privrede, kulture i sporta “Vogošćanski dani”, danas je  u Vogošći održan naučno-stručni skup “Susreti učitelja-Aida Korjenić”.

Po riječima Mersihe Šahimbegović, direktorice Osnovne škole “Porodice ef. Ramić” iz Semizovca, skup se održava već treću godinu u znak sjećanja na prerano preminulu koleginicu, učiteljicu Aidu Korjenić. 

- Seminari, radionice, aktivi i konferencije su sastavni dio profesionalnog razvoja učitelja, kaže Mersiha Šahimbegović. Na putu svog profesionalnog razvoja, na jednom od njih kojeg smo imali u Neumu, Aida Korjenić u 35.godini života je završila  svoj  životni put. Njenom smrću prekinuta je staza kojom je vodila svoju porodicu, kolege i učenike. Prekinuta je staza na kojoj je ostavila značajne tragove i putokaze koje mi, njene kolege nastavljamo. Inače, naša škola u saradnji sa Udruženjem učitelja  Kantona Sarajevo,  raspisala je konkurs za naučno-stručne radove  od kojih smo odabrali deset najuspješnijih i njih smo danas prezentovali. Oni će biti štampani u našem Zborniku kojeg ćemo promovisati 5.oktobra na Dan učitelja. Naučno-stručni skup “Susreti-Aida Korjenić” i Zbornik naučno-stručnih radova su potvrda da postojimo, da naša borba za dobre i kvalitetne stručnjake koji odgajaju budućnost naše zemlje Bosne i Hercegovine  ne prestaje i da ćemo u godinama koje su ispred nas iznjedriti veliki broj kvalitetnih učitelja čiji će naučni i stručni radovi pomoći u stvaranju bolje budućnosti i uticati na napredak odgojno-obrazovnog procesa. Drago nam je što smo uispjeli animirati veliki broj učitelja da počnu pisati i da svoja iskustvba vezana za to kako unaprijediti sistem  obrazovnog procesa na ovakvim skupovima podijele sa drugima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.