BIH

Vogošća obilježila svoj rođendan

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

E. MURAČEVIĆ

24.6.2015

U prisustvu brojnih gostiju iz kulturnog, sportskog i javnog života, na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća, upriličenoj u povodu obilježavanja 24. juna - Dana općine Vogošća, zaslužnim pojedincima i kolektivima, uručena su općinska priznmanja. Tako je "Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća" uručen Muhamedu Kozadri.

Priznanje "Humanista godine" Fuadu Abaspahiću, Halidu Bešliću, Dini Kadiću i Fikretu Kajeviću za humani gest vezan za zbrinjavanje porodica iz Svraka koje su u maju prošle godine, zbog klizanja tla, ostale bez krova nad glavom.

Također, uručeno je devet "Zahvalnica Općine Vogošća", i to: doktoru Zoranu Ličaninu (posthumno), Fuadu Babiću, Fuadu Mujaniću, Ćamilu Kuli, Medžidu Haskoviću, Nurifu Nargiliću Ambi, Melisi Šehmemedović, Kuglaškom klubu "Vogošća" i Moto klubu MC 071.

O značaju Dana Općine Vogošća i uspjesima koje je Vogošća postizala u dosadašnjem radu govorili su Esad Piknjač, predsjedavajući Općinskog vijeća i Edin Smajić, načelnik Općine.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prethodili su tevhid u Islamskom centru u Vogošći, te polaganje cvijeća na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulm borcma na Trgu branilaca Vogošće i spomen-obilježju civilnim žrtvama rata ove općine.

Tokom svečane sjednice Općinskog vijeća premijerno je prikazan kratkometražni film "Rimljani", snimljen u organzaciji Udruženja za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti "Magacin Kabare", a vezan za rimski period življenja na prostorima Vogošće 1.800 godina unazad, na šta su ukazala nedavna arheloška istraživanja u vogošćanskom naselju Krivoglavci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.