BIH

SRS: Usvojiti plan prolaska i zadržavanja migranata

Zaštita državne granice

Srna

13.8.2015

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas od vlasti Srbije da hitno usvoje strategiju i plan prolaska i zadržavanja migranata, s ciljem zaštite državne granice "jer se sada ne zna ni koliko je tih ljudi u Srbiji, ni kako su i kuda došli, ni gdje se trenutno nalaze".

Predsjednik Izvršnog odbora SRS Vjerica Radeta rekla je da građani Srbije moraju da se zaštite od daljih ucjena i uslovljavanja EU koja Srbiji nameće drugačije aršine za rješenje problema.

- O tim različitim aršinima najbolje svedoče događaji u vezi sa migranata kojima se onemogućava ulaz u zemlje EU ili ih primaju planski i kontrolisano, a u Srbiju ulazi kako ko hoće - izjavila je Radeta na konferenciji za novinare.

Srpski radikali smatraju da vlast treba da "prestane sa dodvoravanjem EU na štetu države i srpskog naroda" i da ne prihvata primjenu različitih aršina za rješavanje određenih problema kakav je aktuelni problem migranata.

Radeta je naglasila da su Srbiji neophodni izbori do kraja godine koji bi donijeli zaokret u vođenju spoljne politike isključivo u interesu Srbije i svih građana koji u Srbiji žive, saopšteno je iz SRS.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.