BIH

Na graničnom prijelazu Gradiška na ulazu u BiH čeka se sat

Informativni centar BiHAMK-a

Redakcija

15.8.2015

Saobraćaj se na putevima u našoj zemlji odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama FIA-CEZ danas (15.08.) od 10 do 20 sati i sutra (16.08.) od 08 do 20 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Srbljani. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Na autoputu A-1 na dionici Kakanj-Visoko, zbog izvođenja radova na košenju trave u razdjelnom pojasu, saobraćaj se preusmjerava u voznu traku. Vozače molimo da voze oprezno, kao i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat i 30 minuta. Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoren je GP Brčko-Gunja.
Apelujemo na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4 
Doboj-Gračanica u mjestu Klokotnica, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu raskrižja odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu  signalizaciju.
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Ključ-Rogolji, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta  odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Tranzit kroz Sarajevo-zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6 
Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline)  u toku su sanacioni radovi,  od 7 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 
M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.
Južni prilaz Posušju (raskrsnica cesta M-6.1 i R-420), u toku su radovi na izgradnji kružnog toka, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14.1 
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu "Klakar Donji 2”, svakog radnog dana u vremenu od 08:30 do 15 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja. 
M-15 
Glavica-Priluka sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16 
Jajce- Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Jablanica-Prozor sanacioni radovi na dvije lokacije, naizmjenično propuštanje vozila.
M-16.4
Novi Travnik-Bugojno (dionica “prolaz pored Bratstva”) zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se jednom trakom.
M-17
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja.
M-18.1 
Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u  neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

REGIONALNI PUTEVI
R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji  saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.
R-465 Maglaj-Zavidovići (Podborik), zbog deminiranja na snazi su povremene polusatne obustave radnim danima od 08:30 do 15 sati.
R-476 Dariva-Hreša, zbog sanacionih radova u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

KANTON SARAJEVO
- Radi realizacije programa “21 Sarajevo Film Festivala” u periodu od 14. do 22. 08. u centru grada u određenim terminima će biti privremeno obustavljen saobraćaj. Najavljene su obustave u ulicama: Branilaca Sarajeva, od raskrsnice sa ulicama Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića i Ćemaluša, od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva, u vremenu od 18 do 24 sata. U vrijeme obustave saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.
-Povodom održavanja vjerske manifestacije (patrona Uznesenje Blažene Djevice Marije) danas će od 08 do 23:30 sati biti potpuno obustavljen saobraćaj u ulici Nikole Šopa na dijelu od raskrsnice sa ulicom Joze Penave do raskrsnice sa ulicom Hifzi Bjelavca. 
- Radi izvođenja sanacionih radova u ulici Mrđana Đoke u Tarčinu od 08 do 18 sati potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj se u vremenu izvođenja radova odvija alternativnim pravcima.
- Radi potreba snimanja dugometražnog igranog filma “Ključ” u periodudo 19.08.2015. dolaziti će do kraćih obustava (od 3 do 5  minuta) u ulicama Branilaca Sarajeva, Maršala Tita, Hamze Hume, Muse Ćazima Ćatića, Ćemaluša, Niže banje, Mehmeda Spahe, Valtera Perića, Dalmatinska, Petrakijina, Branislava Đurđeva, Čekaluša, Kundurdžiluk i Ferhadija. Iz istog razloga danas (15.08.) od 15 do 18 sati doći će do povremenih kraćih obustava (do 5 minuta) u ulici Kurta Schorka (M-17 prolaz kroz Sarajevo). 
-Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama: Bjelave, Vlakovo, Paromlinska, Džemala Bijedića, Halilovići, Zmaja od Bosne i Jošanička (od raskrsnice sa ulicom Omladinska do raskrsnice sa ulicom Igmanska), kao i na raskrsnici ulica Alije Kučukalića i Džemala Bijedića.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.