BIH

Mladen Ivanić: Savez za promjene ostaje u vlasti

Član predsjedništva BiH

(Am. K.)

15.8.2015

Član predsjedništva BiH iz Republike Srpske i lider PDP -a, Mladen Ivanić, u izjavi za Pres RS, kazao je da je uvjeren je da neće biti nikakve promjene većine, ne na nivou zajedničkih institucija. On smatra da se kriza vlasti u FBiH neće preliti na nivo BiH, ističući da bez obzira na razvoj situacije u FBiH, to neće uticati na odnose na nivou BiH.

"Stanje u FBiH je stvar stranaka u tom entitetu. One treba međusobno da se dogovoraju i to nema nikakve veze s odnosima na nivou BiH, odnosno sa statusom kadrova iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama. Savez za promjene ostaje u Vijeću ministara BiH, a ko će biti partneri i ko će formirati vlast u FBiH, to je stvar stranaka iz FBiH, prije svega SDA i HDZ -a BiH. Ono što oni dogovore, mi ćemo prihvatiti", kazao je u izjavi za ovaj medij Ivanić.

Na pitanje da li su moguće promjene na čelu Vlade Republike Srpske, pošto se u javnosti šuška, da bi Republika Srpska u oktobru mogla da dobije novog predsjednika vlade, Ivanić je odgovorio:

"Dok god je ova ista skupštinska većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske, apsolutno nije posebno značajno da li je na čelu Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ili neko drugi. Suština je u tome da je SNSD potpuno izgubio svaki osjećaj realnosti. Ne mogu da prihvate da nisu partija s novim idejama i da nemaju odgovore na trenutno stanje, tako da je potpuno nebitno ko je premijer, jer će sve ostati isto i zato i ne očekujem da će se desiti bilo šta posebno". 

A na pitanje da li postoji mogućnost da bude formirana nova većina u NSRS -u, Ivanić ocjenjuje da sumnja u neku novu većinu, jer poznajući razmišljanja Socijalističke partije i DNS -a, jasno je da oni nemaju hrabrosti ni želje da nešto mijenjaju.

-"Oni će ostati dio ove većine sa SNSD -om, dok god budu mogli," kazao je Ivanić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.