BIH

TREBINJE Hercegovina dobila dvorac na poklon

Dar Rodoljuba Draškovića, vlasnika fabrike "Swisslion"

P. M.

28.8.2015

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije osveštao je dvorac Rodoljuba Draškovića, vlasnika fabrike "Swisslion" u naselju Tvrdoš, nadomak Trebinja.

Ovo velelepno zdanje koje se prostire na površini od oko 2.5 hektara, kako sam vlasnik Drašković kaže posvetio je Velikoj Gospojini, kraljici Jeleni Anžujskoj i svim majkama Hercegovine koje su rađale i rađat će ljudske vrijednosti.

Prema riječima vladike Grigorija ovaj dom posvećen je svim hercegovačkim majkama, a jedna od njih rodila je i Draškovića.

- Znamo da je svaka majka u tome čudesna i velika što ne živi za sebe, nego živi za druge, odnosno za svoju djecu, svoj dom i svoju porodicu. Zato nam je radost što smo ovdje, jer se otvaraju naša srca kad činimo dobro jedno drugima. Kad se otvori srce, onda se u njega useljava Bog. Neka se u ovaj dom večeras useli Bog, a gdje Bog, tu je ljubav, gdje je ljubav tu je i vječnost, a gdje je vječnost, tu je i sreća, tu je istina, tu je pravda i tu je dobro - kazao je vladika Grigorije.

Obraćajući se prisutnima Drašković je rekao da se u Hercegovinu vratio po zavjetu svoje majke, a da je gradnja dvorca trajala devet mjeseci, simbolično, koliko majka nosi dijete.

On je istakao da da nije bitno koliko je novca uloženo u dvorac već da je on izgrađen sa ciljem da traje vijekovima, kao što traju sve vrijednosti.

dvorac-1

- Ovo zdanje je moj zavjet Hercegovini, ali i poruka svima onima koji nas mrze da znamo da stvaramo nove vrijednosti, da znamo da gradimo bolje nego što oni to znaju. Da nismo primitivan blakanski narod, da nismo vandali, da smo neimari, da smo stvaraoci. Ovo je pouka svima onima koje je Hercegovina rodila, odgojila, a stvorili su nešto u životu, da se vraćaju ovdje, na ognjišta svoja, na korjene svoje, da pomognu ovom narodu da nam Hercegovina živi, da nam bude bogata, plodna, vesela, raskošna, puna ljubavi prema svima, pa i prema onima koji nas ne vole - naglasio je Drašković.

Dodao je da uskoro završavaju najveću fabriku u sistemu "Swisslion". Prostirat će se na 16.000 kvadrata i imaće nekih sedam linija proizvodnje koje će zaposliti 350 ljudi.

- Izuzetno sam zadovoljan ambijentom u Hercegovini, svojim saradnicima i svojim radnicima. Brzo uče, brzo se osposobljavaju, postaju u pravom smislu riječi jači od onih koje sam sretao po Evropi, Americi, Japanu. Ovo je vredniji, kvalitetniji narod, narod kome pripadam. Otvorit ću sve novo što čini dobro i što čini sreću, ne samo za ove generacije, nego i za buduće - najavio je Drašković.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.