BIH

Pogledajte šta su zaplijenili pripadnici granične policije Višegrad

O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva BiH

Autor:A. Vr.

22.10.2015

 

Pripadnici Jedinice granične policije Brod sinoć su uhapsili državljanina Mekedonije, DŽ.R. (1960.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Skoplje raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "krivotvorenje dokumenata".

Osoba je kontrolirana kao pješak na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. DŽ.R. bit će predat Sudskoj policiji Suda BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Višegrad jučer su u 16.20 sati spriječili nezakonit promet 235 litara vina iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Vino je otkriveno prilikom granične kontrole Golfa bh. registarskih oznaka u graničnom pojasu. Otkriveno vino pripadalo je suvozaču D.G. (1986.), državljaninu BiH, koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

privremeno-oduzeto-235-litara-vina

O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva BiH po čijem je nalogu vino privremeno oduzeto, a protiv D.G. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "nedozvoljen promet akciznih proizvoda".

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo21.10.2015. godine na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulaz sedmerici državljana Republike Turske.

Stranim državljanima su zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH uručena rješenja o odbijanju ulaska u našu zemlju, te su 22.10.2015. godine vraćeni za Istanbul, navodi se u saopštenju Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.