BIH

Crnadak posjetio Paviljon BiH na Venecijanskom bijenaleu

Fena

30.7.2017

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je posjetio Paviljon Bosne i Hercegovine na 57. Venecijanskom bijenaleu.

Crnadak je čestitao na uspjehu direktoru Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i komesaru Paviljona Sariti Vujković koja je bila domaćin posjete, te se zahvalio "na uloženom trudu i provedenim aktivnostima koje su prethodile kako bi RS i Bosna i Hercegovina bile adekvatno i dostojanstveno prezentovane", navodi se u saopćenju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Bosnu i Hercegovinu na 57. Venecijanskom bijenaleu predstavlja umjetnik Radenko Milak sa projektom „Univerzitet katastrofe“ koji govori o izazovima vremena u kome živimo i različitim vrstama katastrofa sa kojima se svijet suočava.

Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH podržalo je predstavljanje BiH na 57. Venecijanskom bijenaleu, koje je jedinstvena prilika da se kroz predstavljanje nacionalnih paviljona promoviše savremena umjetnost ali i kulturni potencijal jedne zemlje, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.