BIH

Jedan helikopter OS BiH gasi vatrenu stihiju u Čapljini

Fena

23.8.2017

U naselju iznad Vrgorca i Gradine, nadomak Čapljine, aktivirao se požar, a vatrogasci, pripadnici Oružanih snaga (OS) BiH i mještani stalno su angažirani na gašenju požara.

Trenutno jedan helikopter OS BiH sudjeluje u gašenju požara, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (OC FUCZ).

Požari u Dretelju, Modriču i Hotnju, još uvijek su aktivni, a požar u naseljenom mjestu Strmac, Bivolje Brdo, aktivan je od 10 sati.

Jedan helikopter OS BiH počeo djelovati jutros oko 06.30 sati, a drugi se vratio iz Berkovića i priključio snagama u Čapljini, na potezu Šurmanci – Čitluk. Iz Čapljine smatraju kako je nužno nastaviti djelovanje OS BiH na opožarenim lokalitetima.

Požar na Kukavcu, u općini Čitluk, pod kontrolom je, ali može u svakom trenutku izmaknuti kontroli, navodi se u priopćenju.

Na području Mostara aktivna su tri požara. Na Podveležju, na lokalitetu Kokorina, požar je pod kontrolom. Na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, teren je nepristupačan, pa iz Civilne zaštite predlažu da se izvrši izviđanje helikopterom kako bi se utvrdilo stvarno stanje.

Na lokalitetu Gubavica – Pijesci –Stanojevići, požar se širi prema Stolačkoj općini.

U općini Konjic aktivan je požar na području Javorika. Prema riječima dežurnoga operativca u PVJ-a, nema ništa ugroženo.                                                                                                  

Na području općine Stolac aktivan je požar kod mjesta Bačnik. Nema prijetnje za kuće i stanovništvo. Požar se širi nepristupačnim terenom prema Kruševu.

Lokaliziran je požar kod Prapratnice, općina Neum. Vatrogasci su na terenu i natapaju rubne dijelove požarišta i zaostale goreće panjeve.

Na planini Jadovnik, općina Drvar, još uvijek je aktivan požar u visokoj šumi, gdje gore panjevi. U 13.00 sati, pristigla je dojava o požaru Brina-Zavođe, gdje gori trava oko Crkve. Gašenje ovog požara je u toku, navodi se u priopćenju.


(VIDEO: K. Kešmer i E. Trako)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.