BIH

Dino Rađa u Sarajevu: U restoranu Brajlović dobit će poseban separe

Avaz.ba

5.10.2017

Legenda košarke Dino Rađa čest je i rado viđen gost u Sarajevu, u koje dolazi da posjeti različite manifestacije i događaje, ali najčešće kako bi se sreo i družio sa dragim prijateljima kojih ima mnogo u našem glavnom gradu.

Rađa je jučer sa suprugom Viktorijom stigao u prijestonicu BiH, a prva destinacija bio mu je restoran Brajlović. Naime, vlasnik Sejo Brajlović njeguje dugogodišnje prijateljstvo sa bivšim košarkaškim asom, i sretan je što nekoliko puta godišnje ima priliku da ugosti Rađu, koji je veliki ljubitelj nadaleko čuvenih Sejinih mesnih specijaliteta.

Tako je i ovaj put, na sebi jedinstven način, uz sliku košarkaša iz njegovih igračkih dana i prigodnu poruku dobrodošlice dočekao bračni par Rađa, te ih tim gestom gotovo rasplakao. Nadalje, otkrio im je da će napraviti poseban separe u restoranu koji će se zvati po Dini Rađi, te će tako on imati svoje posebno mjesto kad god dođe u njega.

Povod njihovog dolaska u Sarajevo ovaj put je večerašnja premijera čuvene “Audicije”, u kojoj igra i Dinin prijatelj, naš veliki glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je također sinoć bio dio veselog društva u restoranu Brajlović. Osim njega, Rađa je na večeri okupio i Enisa Bešlagića sa suprugom, Elisa Hrkalovića, te legendarnog kapitena košarkaške reprezentacije BiH Samira Avdića.

Također, legendarni košarkaš će danas obići grobove svojih velikih prijatelja Mirze Delibašića i Kemala Montena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.