BIH

Oružana pljačka u Sarajevu, uhapšeno dvoje osumnjičenih

Ilustracija

Avaz.ba

26.10.2017

Nad radnicom u prodavnici “Amko komerc” jučer je u jutarnjim satima od strane NN osobe izvršeno krivično djelo razbojništva. 

Sve se dogodilo u ulici Novopazarska, u općini Novo Sarajevo. 

Tom prilikom NN osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, jučer u 9.50 sati u ulici Ferida Srnje, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Toyota, reg. oznake K46-T-131, kojim je upravljao vozač G. A., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a na mjestu suvozača se nalazila Lj. E., rođena 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena. 

Izvršenim pretresom osoba, vozila, kao i kuće koju isti koriste na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti iz pomenutog krivičnog djela, kao i novac i vatreno oružje. 

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), G. A. i Lj. E. su uhapšeni i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.