BIH

Doktor Boris Nemec: Drago mi je da sam u Sarajevu i da ćemo moći razmijeniti iskustva

Piše: R. BELKO

17.11.2017

Foto: A. Durgut

U Sarajevu će danas i sutra biti održan Prvi seminar sportske medicine (SSM 2017.), a među renomiranim predavačima je i doktor ortopedije Boris Nemec. 

Nemec je u sportskoj medicini stručnjak svjetskog glasa, a za Avaz.ba kaže da mu je drago da je pozvan na ovaj seminar. 

- Nadam se da će Seminar biti nadasve koristan i da ćemo razmijeniti iskustvo s našim kolegama - rekao nam je dr. Nemec. 

Hrvatski stručnjak, koji je u Sarajevo došao u pratnji doktora iz "Bolnice dr. Nemec" Tomislava Anića, prije seminara obišao je Olimpijski muzej BiH. 

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić bio je domaćin dr. Nemecu, te ga je obilazećei muzej informisao o razvoju olimpijskih sportova u BiH, od najranijih početaka do danas. 

U znak zahvalnosti, dr. Nemecu je uručen i prigodan poklon.

OKBiH i Zdravstvena komisija OKBiH, koju čini 10 eminentnih bosanskohercegovačkih zdravstvenih stručnjaka i radnika utvrdila su sljedeće tematske oblasti u okviru kojih će biti održana predavanja: prevencija sportskih povreda i sportska suplementacija, sportske povrede i rehabilitacija i psihoterapija.  

- OKBiH organizacijom 1. Seminara sportske medicine želi prenijeti znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka iz regije i BiH prema zdravstvenim radnicima svih bh. sportskih saveza. Dvodnevni Seminar na kojem učestvuje 19 predavača i više od 150 učesnika će biti prilika razmjene iskustava i praćenja trendova savremene medicine, te mogućnostima pružanja najbolje zdravstvene zaštite svim sportistima. Multidisciplinarni pristup ljekara svih specijalnosti, fizioterapeuta i psihologa je jedini ispravni način prevencije, liječenja bolesti i povreda vrhunskih sportista - rekao nam je Fazlagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.