BIH

Jedna vreća za mog sina Bakira

Press Centar SBB

18.11.2017

Nakon višemjesečnog orgijanja propagandne mašine SDA, koja njihovom najvećem rivalu Fahrudinu Radončiću, pokušava da podvali najgnusnije laži, Press Centar SBB-a podsjeća na dvije činjenice: 

Fikret Muslimović, visoki oficir KOS-a, je čovjek sa najdirektnijim vezama sa mudžahedinima, islamskim radikalima, iranskom obavještajnom službom i političkim ubistvima, već dva puta osuđen zbog laži o Radončiću kojem pokušava da podmetne nepostojeće kodno ime Šćepo.

Prljava propaganda SDA, pokušava da ide i korak dalje, pa je nesretni Muslimović izmislio novu laž kako je Radončić tobože švercovao stotine tona robe kroz ratni sarajevski tunel.

Međutim, što znaju svi u opkoljenom Sarajevu kroz taj tunel nije mogla proći ni šibica bez kontrole Bakira Izetbegovića i Prvog korpusa, pa Radončić s tim nije mogao imati nikakve veze.

Fikretu Muslimoviću slijedi tužba za klevetu, i dodatno, krivična prijava zbog nepoštovanja Suda i pravomoćne presude kojom je osuđen zato što je lagao na Radončića i izmišljao Šćepu.

SBB upućuje javnost na film "Jedna vreća za mog sina Bakira" koji najbolje objašnjava šta je i ko radio u prošlom ratu.

Kraću veriju filma u trajanju od pet minuta pogledajte ispod:


Duža verzija:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.