BIH

Mihajlović ispitan u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog

Mihajlović napušta Tužilaštvo na sporedni ulaz M. Kadrić/Avaz.ba

Piše: M. Aš.

24.11.2017

U Tužilaštvu BiH završeno je ispitivanje Bože Mihajlovića, suspendiranog državnog tužioca, u svojstvu osumnjičenog.

Kako saznajemo, ovo je tek prvi iskaz koji je dao Mihajlović, a njegovo ispitivanje bit će nastavljeno u narednim danima, no postupajući tužilac Emir Neradin, nije precizirao tačan datum.  

Mihajlović je Tužilaštvo napustio na sporedni ulaz, na koji je i ušao s donje strane, ali nije želio davati nikakve izjave za medije. 

Tužilaštvo BiH tereti Mihajlovića u predmetu "T20KTK0013268 16" za krivično djelo nesavjesnog rada u službi. Ranije je poziv za ispitivanje u svojstvu osumnjičene upućen Sadini Beridan-Zuhrić, Mihajlovićevoj teško bolesnoj daktilografkinji, koja se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja.

No, Sud BiH proglasio se nenadležnim za Beridan-Zuhrić, s obzirom na to da se ona ne može smatrati službenom ili odgovornom osobom i odredilo da se njen predmet dostavi Kantonalnom sudu Sarajevo.

Najprije su pojedinci iz Tužilaštva i Suda BiH nestanak skoro 300.000 KM iz 11 tužilačkih predmeta, koje je vodio Mihajlović, pokušali prebaciti na leđa onkološke pacijentice Beridan-Zuhrić.

Takva smišljena konstrukcija pojedinaca iz pravosuđa, da se Mihajlović amnestira, nije uspjela, a Božu nakon davanja iskaza vrlo brzo očekuje i optužnica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.