BIH

Prof.dr. Muhamed Dželilović novi dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu

K. Ke.

27.11.2017

Novi dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu je prof.dr. Muhamed Dželilović.

Na sjednici Nastavno-naučnog vijeća Filozofskog fakulteta u Sarajevu svi kandidati su iznijeli program rada za mandatni period od 2018. do 2022. godine.

Kandidati su bili prof. dr. Snježana Šušnjara, prof. dr. Jadranka Kolenović-Đapo, prof. dr. Husnija Kamberović i prof. dr. Vedad Smailagić, a nakon drugog kruga za novog dekana izabran je Dželilović, redovni profesor na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo.

Muhamed Dželilović je završio Filozofski fakultet, Odsjek za opću književnost i teatrologiju u Sarajevu. 

Magistrirao je l985. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu, a doktorsku disertaciju odbranio je u Sarajevu l989. godine. Bio je jedan od urednika književnog časopisa "Život" u periodu l988-l992. godine. Od l98l. godine radi na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, kao asistent, docent i vanredni profesor, te na Akademiji scenskih umjetnostu u Sarajevu i Tuzli. 

U periodu l999-2001. radio je najprije kao dramaturg, a kasnije i kao direktor drame u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Do sada je objavljivao radove o domaćoj i svjetskoj književnosti, kao i teatrologije u brojnim domaćim i inozemnim časopisima i zbornicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.