BIH

Vigemark na "Info danima" u Mostaru

Avaz.ba

12.12.2017

Info dan u okviru EU projekta za studente iz Bosne i Hercegovini bit će održan 13. decembra na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Mostaru.

Radi se o projektu za mlade simboličnog naziva "EU for You - E4U", kojim Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH angažira studente iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

Tim povodom studentima će se obratiti šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunar Vigemark (Gunnar Wigemark).

Na događaju će, pored studenata spomenutog Fakulteta, sudjelovati i studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

U okviru projekta studenti dodiplomskih studija sa 14 javnih univerziteta/fakulteta iz BiH će, uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socioekonomskim reformama, posebno na području obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva.

Info dani do sada su održani u Sarajevu, Zenici, Banjoj Luci, Bihaću, Mostaru i na Palama, a održati će se u Tuzli i Bijeljini.

Izjave za medije predviđene su u 9.50 sati, a početak samog događaja je u 10.15 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.