BIH

Traži se hitna sjednica Komisije za finansije i budžet

Piše: S. D. - E. Ma.

14.12.2017

Pet članova Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamenta BiH koji se protive usvajanju seta zakona o akcizama uputili su prije nekoliko trenutaka dopis za hitno sazivanje sjednice Komisije.

Zahtjev je upućen na memorandum Kluba poslanika SDS-a, a potpisali su ga uz poslanike SDS-a, Aleksandru Pandurević, Nenada Lalića i Salko Sokolović iz Nezavisnog bloka, Damir Bećirović iz DF-a, i Jasmin Emrić iz A-sda, kojima očigledno nije smetalo što stavljaju svoj potpis na document skrojen u SDS-u, a ne u njihovim klubovima, ili na nekom drugom, zajedničkom, komisijskom dokumentu.

Svi potpisnici su članovi Komisije za finansije i budžet, a traže da na sjednici čije zasjedanje zahtijevaju odmah bude razmatran set zakona o akcizama iz Vijeća ministara BiH koji je ranije upućen po skraćenoj procedure, a ne onaj koji je stigao iz Doma naroda koji traži da se razmatra po hitnoj proceduri.

Inače, rasprava o dnevnom redu na koji je uvršten set zakona o akcizama izazvala je burne reakcije opozicionih stranaka, koji su tražili skidanje s dnevnog reda seta zakona o akcizama, ali ti prijedlozi nisu prihvaćeni. 

Trenutno je u toku četvrta po redu polusatna pauza koju traži SDP, a očekuje se da će i po okončanju ove uslijediti novi zahtjevi za pauzama, kako bi se onemogućilo usvajnje seta zakona o akcizama.

Također, pokušaj održavanja sjednice Komisije za finansije i budžet koja je jutros prekinula zasjedanje smatra se da ima za cilj onemogućavanje usvajanja navedenih zakona.

Faksimil zahtjev upućen na memorandum Kluba poslanika SDS-a. Faksimil zahtjev upućen na memorandum Kluba poslanika SDS-a

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.