BIH

Novalić će prvo pod kiriju u „Energoinvest“ pa u studentske domove

Novalić: Okvirni plan do 1. marta

Piše: M. R. S.

16.12.2017

Nakon što su prvobitna očekivanja bila da će se to desiti do kraja ove godine, kompletna Vlada FBiH, sa svim ministarstvima i službama koji se nalaze u Sarajevu, tek bi se do kraja iduće godine trebala useliti u zgradu studentskih domova u Nedžarićima, koju će Vlada FBiH kupiti, rečeno nam je jučer iz Vlade.  

U međuvremenu, okvirni plan je da se do 1. marta iduće godine ured premijera FBiH Fadila Novalića te ministarstva i službe Vlade koji su smješteni u zgradi SDP-a u Alipašinoj ulici u Sarajevu, privremeno presele u „Energoinvest“, gdje bi, također, plaćali zakup. Ovo s obzirom na to da je sa SDP-om raskinut ugovor.

- U pitanju je oko 40 kancelarija koje bi bile na osmom i devetom spratu „Energoinvesta“. Zakup bi se plaćao šest mjeseci i bio jeftiniji nego što se plaća SDP-u. Ali, još nisu dogovoreni detalji. Plan je da se do kraja iduće godine cijela Vlada, znači i ovo u Alipašinoj ulici, i u zgradi „Uniprometa“, i sve u Sarajevu, preseli u Nedžariće. Još neke bitne stvari treba dogovoriti – dodaju u Vladi.

Za zgradu studentskih domova u Nedžarićima predviđeno je 23,5 miliona KM. Zakup u zgradi SDP-a istječe u martu, a o sklapanju s „Energoinvestom“ govori se od septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.