BIH

Sjednica VSTV-a BiH 20. i 21. decembra

Avaz.ba

19.12.2017

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za 20. i 21. decembra redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, biti razmatrana pitanja u vezi s evropskim integracijama i Izvještaj o implementaciji preporuka Evropske komisije (Peer Raview).

Prema prijedlogu dnevnog reda, članovi VSTV-a BiH bit će upoznati o okončanim aktivnostima na pripremi i prevođenju odgovora iz Upitnika Evropske komisije iz nadležnosti ovog regulatornog tijela.

Istovremeno, članovi Vijeća trebali bi razmotriti Prijedlog strukture i sadržaja godišnjeg izvještaja VSTV-a BiH za 2017. godinu, saznaje Fena u toj instituciji.

Na dnevnom redu je i razmatranje Nacrta zakona o Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona i Nacrta zakona o dopunama Zakona o prekršajima, te Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Na sjednici VSTV-a BiH bit će, kako je planirano, donesen određeni broj odluka o produženju mandata, odnosno imenovanjima nosioca pravosudnih funkcija u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.