BIH

Cvijanović o posjeti predsjednice Hrvatske: Ničije miješanje u pitanja BiH nije dobro

Avaz.ba

16.1.2018

Ničije miješanje u pitanja BiH nije dobro – kazala je za BHRT Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, komentirajući posjetu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović našoj zemlji.

- Razumijem interesovanje susjednih zemalja za izmjene Izbornog zakona BiH zbog konstitutivnih naroda, ali moramo sami donositi odluke i ničije miješanje nije dobro pa ni Srbije ni Hrvatske ni međunarodne zajednice. Moramo dobro razmotriti da li je to direktno miješanje ili samo iskazivanje interesa za ovo pitanje - kazala je Cvijanović.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetu smatra rutinskom i ističe da je dobro što se o otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske razgovara upravo u BiH.

- Dobro je da se u Bosni i Hercegovini priča o otvorenim pitanjima dviju zemalja poput Izbornog zakona, a ne van zemlje i bez predstavnika Bosne i Hercegovine. Također, neophodno je da kompromis postignu članovi Predsjedništva gospodin Izetbegović i gospodin Čović, kako bi sva pitanja u vezi s Izbornim zakonom bila jasno definirana - rekao je Ivanić za BHRT.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.