BIH

Ponovo povezati Sarajevo i Pale starim Ćirom

S. Saletović

Piše: N. K.

26.1.2018

Na Palama je danas održan radni sastanak predsjednika Udruženaj građana "Ćiro" Fadila Čordalije, predstavnika lokalnih zajednica iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te visokog predstavnika Međunarodne zajednice Valentina Incka. 

- Na radnom sastanku smo razgovarali o pravljenju pruge od Pala do Sarajeva, na kojoj bi vozio Ćiro. Projekt se može izvesti starom prugom, jer je netaknuta, samo je jedan most uništen. Kada bi se sve nanovo gradilo koštalo bi preko 50 miliona maraka, a ovakva investicija je nekih 4,7 milion KM – kazao je Čodalija.


Incko ističe da ne može reči da li će se Austrija uključiti u projekt jer je on predstavnik Međunarodne zajednice i smatra da je ovaj projekt od interesa za BiH jer bi na ovaj način procvao turizam, ali bi doprinio i vraćanju ljudi koji su ovdje prije dolazili.

Ćiro bi išao od lokaliteta Ravna planina na Palama do Sarajeva, kako je rekao Čordalija, s tim što bi stanica bila 500 metara prije stare Bistričke stanice, jer je gradnaj ceste presjekla staru prugu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.