BIH

Čavara: Insistirao sam da SBB ostane dio parlamentarne većine i izvršne vlasti

D.K./E.T.

7.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: E. Trako/F. Fočo

Video: Evelin Trako


12.17 Kako je na konferenciji za novinare kazao Čavara, tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji i kako iz nje izaći, ali i o najavljenim ostavkama ministara SBB-a. 

- Ja sam insistirao i tražio da SBB ostane dio parlamentarne većine i izvršne vlasti, imajući u vidu interes svih onih koji žive u FBiH i ekonomske procese koje moramo voditi i ono sve što nam slijedi u narednom periodu, jednom turbulentnom periodu pred izbore. Vjerujem da ćemo moći tome zajedno bolje odgovoriti - rekao je Čavara.

Na SBB-u, kako je naveo, ostaje da za svoja stranačka tijela donese najbolju odluku o pitanju i učešća u izvršnoj vlasti, ali isto tako i na najbolji način procijeni koliko je važno da bude dio izvršne vlasti i parlamentarne većine, "da rješavamo sve ono što je ovih trenutaka nagomilano u smislu problema s kojima se suočava svaki stanovnik FBiH."

12.11 Završen je sastanak.

11.05 U zgradi Predsjedništva BiH počeo je sastanak delegacije SBB-a s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom.

Sastanku, kao što je bilo i najavljeno, u ime SBB-a prisustvuju potpredsjednica stranke Adisa Omerbegović-Arapović te predsjednici klubova u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH Nasir Beganović i Fuad Hadžimehmedović.

10.08 Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primit će danas delegaciju SBB-a, predvođenu potpredsjednicom stranke Adisom Omerbegović-Arapović te predsjednicima klubova u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH Nasirom Beganovićem i Fuadom Hadžimehmedovićem.

Sastanak, koji je zakazan u 11 sati, rezultat je situacije u kojoj je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obavijestio Fahrudina Radončića da SDA i HDZ nisu u stanju pronaći adekvatnu zamjenu za SBB, a ova stranka insistira da njeni ministri stave svoje mandate na raspolaganje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.