BIH

Položen kamen-temeljac za izgradnju džamije u Bugojnu

( A. Mandžić/Avaz.ba)

Piše: Az. M.

10.2.2018

U bugojanskom naselju Karalinka, smješteno uz magistralni put Bugojno – Kupres, položen je kamen-temeljac za izgradnju džamije. 

Izgradnju će finansirati Crveni polumjesec u Bosni i Hercegovini, koji je već finansirao izgradnju džamija u Milanovićima, Pavicama i Vučipolju.

- Vrijednost projekta je 138.000 KM. Nakon ugovora, koji smo s Crvenim polumjesecom potpisali prije dva mjeseca, kupili smo ovu parcelu za koju smo izdvojili 35.000 maraka. Nadam se da ćemo kao i projekte, koje smo do sada realizirali, realizirati i ovaj na obostrano zadovoljstvo – rekao je predsjednik medžlisa Bugojno Haris Mujić.

Svečanosti je prisustvovao i predstavnik Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata u našoj zemlji Mahmud Jusuf, koji je izrazio želju da se već za predstojeći Ramazan klanjaju teravih-namazi u novoj džamiji čiji je završetak gradnje predviđen za juni.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovali su i glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef Arnaut, muftija travnički dr. Ahmed ef Adilović, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik Dževdet Šošić, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.